Hakkımızda

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olmak üzere Uzaktan Eğitim Merkezi (FÜ-UZEM) 1 Temmuz 2002 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan yönetmelik bağlamında kurulmuştur. FÜ-UZEM’in amacı; Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği kapsamında faaliyetlerde bulunmak, Fırat Üniversitesinin öğrencilerine ve/veya topluma, iletişim ve bilgi teknolojilerinden yararlanarak uzaktan eğitim yoluyla sunduğu tüm dersler/programlar için ortam geliştirmek, teknik destek vermek ve Üniversitenin ilgili birimleri arasında eşgüdüm sağlamaktır.

FÜ-UZEM Üniversitemizin Teknoloji Fakültesi, Veteriner Fakültesi,Sağlık Bilimleri Fakültesi,İlahiyat Fakültesi,Sivil Havacılık YO,Sivrice MYO, Teknik Bilimler MYO ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Maden MYO'unda okutulan bazı ortak dersler tüm bölümlerde uzaktan eğitim yoluyla verilmektedir.

Ayrıca, aktif olarak İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM) ve Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programına öğrenci almaktadır.

FÜ-UZEM ilerleyen dönemlerde yeni Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans programları açmayı hedeflemektedir.