2017-2018 Güz Dönemi Öğrenciler İçin Ders Seçimi Duyurusu

TÜRK DİLİ-I, ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I VE YABANCI DİL-I (İNGİLİZCE) DERSLERİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ve Yabancı Dil-I derslerini uzaktan eğitim yoluyla alacak öğrencilerimiz ders kayıt işlemleri sırasında ilgili dersler mevcut değilse; Fırat Üniversitesi OBS sistemi “Ders ve Dönem İşlemleri” kısmına gelip “Ders Kayıt” kısmından aşağıda verilen örnek resimde de görüldüğü gibi “Müfredat/Bölüm Dışı Dersler” kısmına tıklayıp ilgili derslerini bu tablodan seçmeleri gerekmektedir. Eğer ders listesinde bu dersler gözüküyorsa bu işlemi yapmalarına gerek yoktur. Ders seçimi esnasında şube kod kısmı (şekil 2.) derslerin sanal sınıf saatlerini belirtmektedir. Bölümünüzün ders programındaki gün ve saatlerindeki boşlukları dikkate alarak ders seçimini tamamlayabilirsiniz. Ders kayıt sırasında sorun yaşayan öğrencilerin danışmanlarıyla irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

Şekil 1.Müfredat dışı dersleri seçme

Şekil 2.Şube kodu gün ve saat seçim işlemleri