Blackboard Yardım

Blackboard Öğrenme Yönetim Sistemine giriş yapabilmek ve “Öğrenciler İçin Blackboard Eğitim Videoları”na erişebilmeniz için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

(a) Öncelikle internet tarayıcınızı (Mozilla Firefox, Google Chrome vs) açınız ve adres satırına ue.firat.edu.tr yazınız (görselde 1 numaralı kutucuk). Açılan sayfada "Oturum Aç" butonuna tıklayınız (görselde 2 numaralı kutucuk).

(b) Açılan sayfada "CAS LOGIN" (3 numaralı kutucuk) butonuna tıkladığınızda "Merkezi Kimlik Doğrulama Servisi" karşınıza çıkacaktır.

(c) "Merkezi Kimlik Doğrulama Servisi" bölümüne Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBS) kullandığınız Kullanıcı Adı (Öğrenci numarası) ve Şifrenizi yazıp Giriş butonuna tıklayınız.

(d) Blackboard sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. Aşağıdaki görselde 7 numaralı kutucukta gösterilen alana tıklayıp profilinizi görüntüleyiniz.

(e) Açılan sayfada kendi profil bilgileriniz ve dersleriniz görüntülenecektir. Eğitim videolarına ulaşabilmeniz için aşağıdaki görselde 8 numaralı kutucukta gösterilen "Fırat Üniversitesi" logosuna tıklayınız.

(f) Karşınızdaki ekranda sayfayı aşağı kaydırarak, “Öğrenciler İçin Blackboard Eğitim Videoları” sekmesine tıklayınız (görselde 9 numaralı kutucuk).